top of page

ARNE HAUGEN SØRENSEN MUSEUM

Visit Arne Haugen Sørensen Museum.
AHSMUSEUM.COM

CONTACT

info@mysite.com

Tel: 123-456-7890

_PaVillonen-V.jpg

For de fleste kunstnere må det utvivlsomt være en stor drøm og ære at få et museum i eget navn. Men det er de færreste forundt.  I det seneste årti har museumslandskabet i Danmark undergået store forandringer, der har betydet fusioner og rationaliseringer og i visse tilfælde nedlægninger. Derfor er det en fantastisk glædelig begivenhed, når en af landets kommuner, Ringkøbing – Skjern Kommune, går den anden vej og i stedet for at lukke og lægge sammen opretter et nyt museum, endda for en enkelt kunstner. Det siger noget om , at kommunen vægter betydningen af det rige kulturliv, som et nyt museum vil tilføre kommunen.

Denne hæder er overgået maleren Arne Haugen Sørensen (f. 1932), og det er der en indlysende grund til. Han har i sin kunstnerkarriere været vidt omkring, men i de sidste 35 år er det især den religiøse motivkreds der har domineret, og han har skabt altertavler og prædikestole til 27 kirker i Danmark og er således en af de betydeligste og mest eftertragtede kirkekunstnere i landet.

Det nye Arne Haugen Sørensen Museum i Videbæk vest for Herning er bygget i tilknytning til Vestjyllands Kunstpavillon, der åbnede i 2012, og har som denne Henning Larsens tegnestue som ansvarlig for bygningens udformning, hvilket borger for arkitekturens kvalitet og skønhed. Skønt Arne Haugen Sørensen har levet en stor del af sit liv langt væk fra sit fædreland, har han ikke desto mindre som nævnt, udført en lang række udsmykningsopgaver i Danmark, og det har været en oplagt ide at hædre en af vores væsentligste og markante kirkekunstnere med et museum. Grundstammen består af de 70 værker som Arne Haugen Sørensen har skænket museet, og man håber naturligvis at flere vil komme til med tiden.

Uddrag af museumsinspektør Birgitte von Folsachs artikel
fra museets katalog 2017.

Arne Haugen Sørensen Museum 

Vestjyllands Kunstpavillon

Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk

Tlf: +45 97 17 28 79

Åbningstider:

Tirsdag - Søndag: kl. 13.00 - 17.00
Mandag: Lukket

bottom of page